RSS-feed
A | A | A
Logo UiT in Bekkevoort

Tel. 013/46 05 60
Fax 013/32 29 77
E-mail:
info@bekkevoort.be

U bent hier: Home >> Toerisme >> Voorstelling gemeente

De gemeente Bekkevoort bestaat uit drie deelgemeenten: Bekkevoort, Molenbeek-Wersbeek en Assent. Met circa 6000 inwoners is Bekkevoort één van de kleinste gemeenten van Vlaams-Brabant. Gelegen tussen de steden Diest, Leuven, Scherpenheuvel-Zichem, Aarschot en Tienen is Bekkevoort een dorp met vele landbouwactiviteiten en fruitteelt.

Bekkevoort kent een goede ontsluiting door de aanwezigheid van enerzijds de E314 en anderzijds de Staatsbaan, die beide de gemeente dwarsen. Dit brengt met zich mee dat er relatief veel pendelverkeer vanuit de gemeente is. In afnemende volgorde bepalen de landbouw en fruitteelt, de ambachtelijke bedrijven en kleinhandelszaken de economische structuur van de gemeente.

Bekkevoort is met zijn oppervlakte van 3 717 ha een typisch landelijke gemeente in het Hageland. De open ruimte is nog aanzienlijk en heeft vrij goed kunnen weerstaan aan de ruimtelijke druk op het platteland. Deze open ruimte wordt vooral ingenomen door akkers, fruitteelt en weilanden. De landbouw is vooral belangrijk qua ruimtegebruik, maar zorgt tevens voor heel wat werkgelegenheid.

Ook kenmerkend voor Bekkevoort is het landschap: open heuvelvlakten en bebossing in valleigebieden, verbonden met elkaar door talrijke natuurlijke waardevolle holle wegen.

Bekkevoort is een "Straffe Streek Gemeente", want sinds 2009 ontving de gemeente jaarlijks dit label van Streekproducten Vlaams-Brabant vzw. Voor meer informatie over dit label, klik je hier. Of surf naar de site van Streekproducten Vlaams-Brabant vzw, klik hier.

Bekkevoort is ook lid van de vereniging "Mayors for Peace" of "Burgemeesters voor Vrede". Deze NGO streeft naar een verbanning van atoomwapens door middel van solidariteit tussen steden en gemeenten. Voor meer informatie over Mayors for Peace, klik je hier.

Daarnaast behaalde Bekkevoort ook het label "Groot in kleine dingen" van ZEBRA. De gemeente ondertekende het ZEBRA-charter dat gaat over een goede eerste opvang te verlenen aan kinderen en jongeren die slachtoffer werden of getuige waren van een verkeersongeval. Voor meer informatie over ZEBRA, klik je hier.

Kom hier meer te weten over de huisstijl.